Het Brandarisconcert | OhnO! Jazzband

brandarisIn 2013 kreeg EBSJO De Brandaris van de May Day Jazzband een plaquette met hun naam op de lichtmast op de grote markt waarmee deze werd omgedoopt tot de EBLDGBMHDB (de Eerste Bergse Lantaarnpaal Die Geen Brandaris Mag Heten: De Brandaris) vorig jaar is een nieuwe traditie geboren: Hét Brandarisconcert, op de voet van de lichtmast op de Grote Markt. Dit jaar zal de OhnO! Jazzband acte de presence geven!

Lees meer...

Bezwaren Fanfare

bezwarefanfareBezwaren Fanfare speelt Folk, Ska, Gypsy, Reggae, Jazz, Balkan en vele andere stijlen in een swingende en onbevangen sfeer. Na een jamsessie in 2011 om wat geld bij te verdienen op straat week dit Utrechtse gezelschap nooit meer van elkaars zijde. Een paar maanden en een uitgebreid repertoire verder was Bezwaren Fanfare een feit. 

Lees meer...

Utrechtse Studenten Bigband

usbb

Dampende beats, moddervette solo’s en opzwepende riffs: dát is waar de Utrechtse Studenten Bigband voor staat! Onder de bezielende leiding van Daan Bogers en met de indrukwekkende stem van Karen Veenstra maken de swingende studenten van iedere gelegenheid een feestje. 

Lees meer...

Greenlight

greenlightDe zeven muzikanten van GreenLight staan bekend om hun gezellige optredens en muzikale vaardigheden. Ze geven hun eigen twist aan elk nummer en weten hoe ze het publiek moeten trekken met hun enorme enthousiasme.

Lees meer...

Izaline Calister

izalinecalisterIzaline Calister is een getalenteerd zangeres, componiste en tekstschrijfster met een geheel eigen  muzikale stijl. Haar muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. Als een muzikale caleidoscoop verovert zij met haar Papiamentstalige muziek het publiek over de hele wereld en kun je haar met recht: "De koningin van de Antilliaanse Jazz”, noemen. Haar podiumverschijning is onvergetelijk, soms ingetogen, dan weer opzwepend: een wilde diva op blote voeten”

Lees meer...

Mayday jazzband & Janno den Engelsman

maydayDeze creatieve band gaat ons weer met een nieuw idee verassen. Een muzikaal hoogstandje met Janno den Engelsman op het Carillon van de Sint Gertrudiskerk. Kom op tijd! Ze spelen maar een paar nummers.

Lees meer...

5 jaar Jazztafette Emma's: Special: On Stage!

jazztafette

Een line up van louter Jazztafette Die Hards, in het kader van vijf jaar jazz zoals jazz bedoeld is. Een gouden recept: zet een club geroutineerde jazzmusici bij elkaar, gewapend met alleen wat titels en thema's, en gaan met die jazzbanaan! In een van de mooiste jazzlokaliteiten van Noord Brabant die inmiddels bekend is bij elke jazzmusicus van enige nationale allure.

Lees meer...

Bezwaren Fanfare

bezwarefanfareBezwaren Fanfare speelt Folk, Ska, Gypsy, Reggae, Jazz, Balkan en vele andere stylen in een swingende en onbevangen sfeer. Na een jamsessie in 2011 om wat geld bij te verdienen op straat week dit Utrechtse gezelschap nooit meer van elkaars zijde. Een paar maanden en een uitgebreid repertoire verder was Bezwaren Fanfare een feit. 

Lees meer...

Workshop van Maarten Stalpers & MayDay Jazzband

workshop

We zijn op zoek naar enthousiaste jonge muzikanten die het leuk vinden om een Jazzworkshop te volgen onder leiding van Maarten Stalpers en dé Mayday Jazzband. Wat je tijdens de workshop leert, laat je de volgende dag meteen zien tijdens de Jazzdienst in de St. Gertrudiskerk (de Peperbus). Wat we precies gaan doen dat houden we nog even geheim.... We kunnen wel verklappen dat je onderdeel wordt van een grootse muzikale Jazzverrassing voor meer dan 500 mensen. Gaaf!

Lees meer...

Boogie Down

boogiedown

Al twee jaar laten zij hun dans moves zien tijdens JazzBoZ en ook dit jaar gaan ze dat doen! Wat zullen ze deze keer voor spectaculaire presentatie vertonen op het podium van de Grote Markt? 

 

Lees meer...

Fusca

fuscaZomer, energie, plezier. Dat is Fusca, dé nieuwe Nederlandse Brazilian band. Verwacht een mix van dansbare zomerse grooves, opzwepende solo’s en sfeervolle nummers met Portugese teksten van Nederlandse bodem. Na de release van hun eerste EP in april 2016 waren ze twee keer te horen op NPO Radio 1 en speelden ze een aantal festivals en poppodia plat. Fusca gaat hard.

Lees meer...

Junior Jazz Unlimited Bigband

juniorjazzunlimited

De Junior Jazz Unlimited Bigband is een ensemble van de jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam en ging in 2014 onder leiding van Peter Guidi van start als het logische vervolg op de jongere Jazz Juniors.
De band met musici tussen de 14 en 18 jaar speelde het afgelopen jaar in hun thuishaven Amsterdam bij En Pluche, bij de premiere van muziekfilm Whiplash in De Filmhallen, in het Bimhuis, de North Sea Jazz Club, Jazzclub New Orleans en op het Grachtenfestival (zie foto). 

Lees meer...

Jazzcollege Tom Goosen

tomgoosen

Tom Goosen zet zijn jazzcolleges voort! Afgelopen twee jaren gaf Tom Goosen mooie jazzcolleges in De Maagd en het Vestzak Theater. Hij is echter nog niet klaar met vertellen! In de Jazz en Route van dit jaar vervolgt hij zijn verhaal. In dit jazzcollege zal Tom Goosen de luisteraar meenemen op een ontdekkingstocht door de geschiedenis van de jazzmuziek.

Lees meer...

Along Comes Mary

alongcomesmary

Menig balzaal, café en festivalweide is op stelten gezet door de temperamentvolle en opzwepende muziek van Along Comes Mary, dé swingband met de ijzersterke livereputatie. U zult zich wanen in een zwoele nachtclub waar vergeten parels nieuw leven wordt ingeblazen: 'Sweet nothing' (Brenda Lee), 'Cry on' (Irma Thomas), ‘I'm gonna knock on your door’ (Eddie Hodges), 'Georgia' (Ray Charles), ‘Devil in disguise’ (Elvis), 'Daydream' (Wallace Collection), 'Some velvet morning' (Nancy Sinatra & Lee Hazlewood), … .

Lees meer...

Ikarai | VSOP

ikarai

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal dat nog nooit eerder verteld is. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Terwijl er veel gerefereerd wordt aan de Europese klassieke traditie, belichten de composities improvisatie, samenspel en spontaniteit. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek. 

Lees meer...

The Jig

thejigThe Jig is een zevenkoppig funkteam uit Amsterdam dat louter hete eigen nummers speelt. Het is één van de weinige echte funkbands, een instrumentale groovemachine met rock ‘n’ roll attitude, berucht vanwege zijn krachtige live shows. De muziek is peroonlijk en eigentijds. Elementen van soul, afrobeat, jazz en rock worden vermengd met vintage funk zoals je die kent van Bootsy Collins, Tower of Power, James Brown, Average White Band en The Meters.

Lees meer...

GetBrassed!

GetBrassed! legt de nadruk op een gebalanceerd repertoire wat zowel bij een jong- als midlifecrisis-publiek in de smaak valt. Nummers worden geselecteerd op eigenschappen zoals dansbaar, ruw, bekend en hardcore brass.
De band is opgericht in 2013 en bestaat anno 2016 uit elf ervaren muzikanten. Van die elf hebben er een aantal al eerder in diverse jazz- en brassbands samengespeeld waarmee ze de nodige podium ervaring hebben opgedaan.

Lees meer...

Sebastian Floris

sebastiaanfloris

Begin 2016 veroverde Sebastian Floris zijn plek in de Nederlandse finale van de internationale Red Bull Thre3Style competitie. Muzikaal staat hij bekend om zijn stijlvolle mix-serie 'A Gentleman's Agreement' waarbij hij de beste soul en jazz invloeden van heden en verleden samen brengt. 

Lees meer...

Flat Earth Society (FES) & David Bovée

fes

David Bovée was de FES-gitarist van het eerste uur, die na een viertal jaar de band verliet om volledig voor zijn ‘Think of One’ te kunnen gaan, waarvoor hij in 2004 en 2007 bekroond werd met de BBC Radio 3 World Music Award. Voor hun veeltalige smeltkroesmuziek werkten ze samen met keelzangeressen uit Groenland, Gnawa-muzikanten uit Marokko en Braziliaanse virtuozen.

Lees meer...

Steffen Morrison

steffenmorrison

Steffen Morrison is een soulzanger pur sang. Met zijn veelkleurige, soms rauwe stemgebruik heeft hij het oude soul-geluid weer tot leven gewekt met een opwindende eigen draai. Na enkele jaren in Los Angeles is Steffen neergestreken in hartje Amsterdam. Hij groeide op in Suriname met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Een bonte mix van invloeden!

Lees meer...

affiche2017

HOOFDSPONSOR

 

MEDIASPONSOREN