5, 6 & 7 juni 2020

Schrobbelèr Jazz en Route | Martin Fondse

martinfondse

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar en luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. “Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.”

De Buma Boy Edgar Prijs 2017, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in december 2017 toegekend aan de pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene. Bij de prijs hoort ook een landelijke tournee.

“Als toetsenist, en recent vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world.” – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017

SPONSOR JAZZ EN ROUTE

HOOFDSPONSOR

poster2019