• 2018_aanloop_hoorweg
  • 2018_aanloop_varekamp

Junior Jazz Unlimited Bigband

juniorjazzunlimited

De Junior Jazz Unlimited Bigband is een ensemble van de jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam en ging in 2014 onder leiding van Peter Guidi van start als het logische vervolg op de jongere Jazz Juniors.
De band met musici tussen de 14 en 18 jaar speelde het afgelopen jaar in hun thuishaven Amsterdam bij En Pluche, bij de premiere van muziekfilm Whiplash in De Filmhallen, in het Bimhuis, de North Sea Jazz Club, Jazzclub New Orleans en op het Grachtenfestival (zie foto). 

Daarnaast waren er optredens in Voorhout en op het jazz festival van Alkmaar, en organiseerde een bandlid zelf een benefietconcert in een kleinere bezetting in Heemstede.
In oktober 2015 konden zij een grote droom waarmaken. Met behulp van sponsoring, fundraising optredens en eigen bijdragen gingen de negentien musici met Peter Guidi en begeleiders in de herfstvakantie voor een week naar New York. Het werd een fantastische reis die alle verwachtingen ruimschoots overtrof. Vol met nieuwe impressies en inspiratie keerden ze terug.

Website: www.youngjazz.nl/junior-jazz-unlimited

poster 2018

HOOFDSPONSOR