• 2018_aanloop_hoorweg
  • 2018_aanloop_varekamp

Jeangu Macrooy

jeangumacrooyJeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In april 2016 kwam Jeangu's debuut-EP 'Brave Enough' uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met zijn eerste single 'Gold' mocht hij gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. In 2016 speelde Jeangu uiteindelijk 120 shows in 12 maanden; een gouden jaar dat werd afgesloten met een optreden op Eurosonic/Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer’.

 Jeangu's door Perquisite geproduceerde debuut album 'High On You' kwam uit op 14 april. Het album kwam binnen in de album charts, werd Radio 1 CD van de week, en werd lovend ontvangen door de pers. Het Algemeen Dagblad gaf het album 4/5 sterren: 'Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan. 'High on You' kan weleens het beste Nederlandse debuut van 2017 blijken te zijn.' De Telegraaf stelde: 'Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wàt een manier om je carrière te beginnen!' Giel Beelen (3FM) zei: 'Ik durf te beweren dat dit dè release is van het jaar' en Oor noemde Jeangu 'een debutant waar je ècht enthousiast van wordt’.

Live worden de soulvolle nummers van het album mede tot leven gebracht door Jeangu's 8 koppige band, inclusief blazers en twee achtergond vocalisten waaronder tweelingbroer Xillan. Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen.

{youtube}ydGKKoVPCxc{/youtube}

Website: www.jeangumacrooy.com

poster 2018

HOOFDSPONSOR