• 2018_aanloop_hoorweg
  • 2018_aanloop_varekamp

Jasper Soffers & Joke Bruijs

jokebruijs

We hebben dit jaar weer een leuke samenwerking van artiesten die op de zondagmiddag de Rabo JazzBoZ tent vullen. Dit jaar hebben we Jasper Soffers, een wereldtopper uit ons eigen Bergen op Zoom op Piano, samen met Joke Bruijs, een fantastische jazzzangeres die veel met haar jazztrio optreed.

Jasper Soffers is op zijn 12e begonnen met pianoles. Na de middelbare school is hij toegelaten op het conservatorium van Rotterdam en heeft daar les gehad van Rob van Kreefeld en Jan Laurens Hartong. In 1999 studeerde hij af met een extra aantekening cum laude voor het begeleiden.

Jasper speelde op diverse jazzfestivals in Malta, Boston, New York (The Village Vanguard), Baltimore, Moskou, St. Petersburg en op het North Sea Jazz Festival. Hij was ook te horen in Frankrijk, Bangkok, Pettaya (Thailand), Jakarta, Baku (Azerbeidzjan), Oekraïne en Mali (West Afrika). Jasper werkte samen met gevestigde muzikanten als Bob Brookmeyer, Kenny Wheeler, Dave Valentine, Jerry en Ack van Rooijen en John Marshall. bovendien begeleidde hij Bud Shank, Toots Thielemans, Bobby Shew, The New York Voices, John Clayton en David Liebman.

Zijn helden zijn Herbie Hancock, Toots Thielemans (met hem heeft hij enkele concerten mogen spelen), Jacky Terrasson en de Duitse arrangeur Claus Ogerman.

Joke Bruijs is een allround artieste die alles kan, en daar raakt men nog wel eens van in de war. Zij zingt de sterren van de hemel sinds haar 15de en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties. De overvolle agenda van de afgelopen 37 jaar zegt genoeg.

Ze bracht haar eerste solo-jazz cd uit onder de naam 'Close to me'. Op deze cd zingt zij voor het eerst onder leiding van Louis van Dijk, een legende in de Nederlandse muziek wereld, en een blauwdruk van musici uit de top van het Nederlandse jazzcircuit. Deze cd werd zeer enthousiast ontvangen en is in het buitenland, met name Japan, inmiddels ontdekt en daar op weg een grote hit te worden.

poster 2018

HOOFDSPONSOR