• 2018_aanloop_hoorweg
  • 2018_aanloop_varekamp

Zorita

zorita

Zorita is een ranzig, rijkelijk riekend ratjetoe. Boordevol oorstrelende Boheemse klanken van een eclectisch stel instrumenten; van accordeon tot trompetten en viool. Voeg hier vervolgens enkele basisingrediënten aan toe, zoals bas, drums, gitaren en de schurende stem van frontman Carlos Zorita Diaz en laat dit even doorkoken. Er ontstaat een compleet nieuwe smaak en een geheel eigen geluid. 

Zorita roert pop, Zuid-Amerikaanse, Mediterrane, en folk-invloeden zorgvuldig door elkaar, om je hierna in een uitbundige feeststemming te brengen met een snufje melancholie. Zelf bestempelt deze achtkoppige band hun verzameling instrumenten, stijlen en karakters als 'Musica Vagabunda'.

Zorita maakte indruk op jury en publiek tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland (2010) en de Amsterdamse Popprijs (2009). In de Popronde deden ze dit door het gehele land nog eens dunnetjes over. De afgelopen jaren speelden ze op tientallen festivals in Nederland, Engeland en België, waaronder Boomtown Fair, Oerol, Copacobana, Lowlands en Zwarte Cross.

Website: www.zorita.nl

poster 2018

HOOFDSPONSOR