Izaline Callister & Ed Verhoeff

isaline ed

Izaline Calister is een begrip op de Nederlandse podia. In haar muziek combineert zij de traditionele muziek van Curaçao met jazz en Afro-Caribische invloeden. “Met mijn muziek druk ik mijn liefde voor het leven uit, de rijke Antilliaanse muziekcultuur, mijn optimistische natuur, humor en grote liefde voor alles dat melancholiek, melodisch, ritmisch is en recht uit het hart komt." Izaline tourt over de hele wereld. Dit concert wordt zij begeleid door de Rotterdamse gitarist Ed Verhoeff, die geroemd wordt om zijn diversiteit en zijn intuïtieve en krachtige spel. Hij speelde met onder andere Jim Hall, Philip Catherine, Ivan Lins, Lilian Vieira, het Metropole orkest en Mathilde Santing.

Lees meer...

Michael Varekamp & Marc van der Feen

varekamp feenMichael Varekamp
Michael Varekamp begon met het spelen van trompet toen hij tien jaar was. Zijn liefde voor jazz werd pas echt geboren toen hij op twaalfjarige leeftijd een album van Louis Armstrong vond in de platenkast van zijn vader. In 1997 studeert bij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hierna toert hij met bands als Fra Fra Sounds en The Dutch Swing College Band door onder andere Australië, Zuid-Afrika, Cuba en natuurlijk Europa. Na enkele jaren wilde Michael niet meer alleen als 'sideman' spelen en zette hij eigen projecten op. De afgelopen jaren heeft hij veel succes gehad met zijn producties Miles! en Louis!

Lees meer...

Machteld Cambridge & Patrick Lauwerends

machteld patrickMachteld Cambridge
Met haar krachtige en warme stem weet zangeres Machteld Cambridge het publiek meteen te boeien. Een optreden door haar is bovendien een reis door de geschiedenis van de traditionele jazz, zoals deze ontstond in Amerika in de eerste helft van de vorige eeuw. Haar grote voorbeelden zijn Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Sarah Vaughan.

Lees meer...

Jazz@Moermont i.s.m. Tante Louise

varekamp

‘Tante Louise en JazzBoZ slaan de handen ineen. Muziek roept emotie en herinneringen op. Daarom organiseert JazzBoZ in samenwerking met Tante Louise voor diegene die niet naar de concerten in de stad kunnen komen een concert in residentie Moermont op zaterdag 19 mei. Niemand minder dan Michael Varekamp met band verzorgt een concert genaamd Jazzmemories. Michael neemt u aan de hand van korte anekdotes mee door de geschiedenis van de jazz. Heerlijke, mooie jazzmuziek, deze middag wordt een feest van herkenning!

Lees meer...

Red Jackets Jazzband

redjacketsDe Red Jackets Jazzband is in het najaar van 2009 opgericht in Bergen op Zoom en speelt uiteenlopende stijlen jazz. Van huis uit is het echter een onvervalst dixieland streetparade orkest. Het orkest wordt gevormd door leden van de voormalige MLC Jazzband en is uitgebreid met oud-leden van gerenommeerde jazzbands als Big Toms Lazy Jazzband en de Deaf Quartle Jazz Band. Met frisse moed dook de nieuwe band de repetieteruimte in om zich op te maken voor het nieuwe seizoen.

Lees meer...

HOOFDSPONSOR