Red Jackets Jazzband

redjacketsDe Red Jackets Jazzband is in het najaar van 2009 opgericht in Bergen op Zoom en speelt uiteenlopende stijlen jazz. Van huis uit is het echter een onvervalst dixieland streetparade orkest. Het orkest wordt gevormd door leden van de voormalige MLC Jazzband en is uitgebreid met oud-leden van gerenommeerde jazzbands als Big Toms Lazy Jazzband en de Deaf Quartle Jazz Band. Met frisse moed dook de nieuwe band de repetieteruimte in om zich op te maken voor het nieuwe seizoen.

Na een winter hard repeteren was de streetparade van JazzBoZ in voorjaar van 2010 de succesvolle vuurdoop voor de nieuwe band. Inmiddels is het Bergse Jazzweekend een vaste traditie geworden. Menig Bergenaar kent hier dan ook de band met de gele polo’s en rode jasjes van.

Uiteraard speelt de band ook buiten Bergen op Zoom. De Red Jackets Jazzband is geregeld op festivals en evenementen in binnen- en buitenland te vinden om daar spetterende streetparades te spelen of een oorstrelend podiumoptreden te geven.

Naast 'openbare' concerten verzorgt de band ook optredens op besloten gelegenheden. Zo werd menig feest of kerstontbijt voorzien van een stuk pure, onvervalste jazz. Het is leuk om de band te horen, maar het is ook nog een feest voor het oog!

 

Website: www.redjackets.nl 

HOOFDSPONSOR