5, 6 & 7 juni 2020

JazzCape | Basisschoolconcert

basisschool

Het JazzCape Basisschoolconcert is een educatief project voor alle groepen 7 van het primair onderwijs onder leiding van Jeroen Wierikx.

Een schoolconcert dat je in beweging brengt, waarvan je in vervoering raakt, waarbij je heen en weer geslingerd wordt en het swingen niet uit kan blijven! Nadat de kinderen achter een jazzband met Grand Marshall richting de Maagd zijn getrokken, zorgt presentator Jeroen Wierikx er persoonlijk voor dat echt he-le-maal niemand stil kan blijven zitten op zijn of haar stoel tijdens deze swingende jazzsessie.

Maar wat als…..de jazzmuziek wordt bedreigd…..gegijzeld……gevangen?

 Lukt het de fantastische Super Hero Jailbird band om samen met de kinderen de Jazz te bevrijden en zo het Bergse Jazzweekend te redden? Free Jazz! Free creativity!

Dit educatieve project is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Bergse Jazz Evenementen, het Cultuurbedrijf en een aantal muzikanten. Ter voorbereiding van dit jazzconcert krijgen de leerlingen een lesbrief in de klas, gekoppeld aan creatieve opdrachten en verdiepingslessen. Honderden kinderen komen zo al jong in aanraking met de ins & outs van jazz.

Je kunt er wat ons betreft natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen!

Download hier het lesmateriaal.

HOOFDSPONSOR