• 2018_zat_candy_dulfer
  • 2018_zat_lucky_woodward
  • 2018_zat_paul_de_munnik
  • 2018_zat_evil_empire_orchestra

Persi Swing Collective Bigband

persiswing

Persi Swing Collective is een enthousiaste en energieke bigband uit Steenbergen en staat bekend om haar afwisselende repertoire met dansbare en uitdagende arrangementen. Van swing tot funk en van latin tot soul!   

Lees meer...

Rue d'Anvers | BN DeStem Streetparade 2.0

ruedanversRue d’Anvers is een muzikale formatie van veertien personen uit Bergen op Zoom aangevoerd door een eigengereide Grand Marchal. Doelstelling is het publiek, maar met name ook zichzelf, te vermaken met oude stijl jazzmuziek. Soms wordt het oude stijl repertoire explosief afgewisseld met een spetterend Latin jazz nummer. 

Lees meer...

May Day Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

maydayDe May Day Jazzband maakt onvervalste straatjazz, in alle soorten en maten. Dat kan heel goed oude stijl zijn, maar net zo goed een May Day interpretatie van de muziek van Michael Jackson of Bruce Springsteen. Naar het voorbeeld van oude jazz-helden als Louis Armstrong tot de eigentijdse Rebirth Jazzband van New Orleans.
May Day maakt 'levende Jazz' met een gezonde dosis enthousiasme en humor: enterjazzment!

Lees meer...

OhnO! Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

ohnoEnthousiasme, een jonge frisse uitstraling, een afwisselend repertoire en interactie met het publiek: dit zijn typische kenmerken van de OhnO! Jazzband. Deze jazzband staat bij elk optreden garant voor een meeslepend spektakel, waarin diverse jazzstijlen de revue passeren. Hun opzwepende sound lokt u uit uw stoel en laat u dansen op straat, kortom één "OhnO" vertroffen jazzfeest!

Lees meer...

K-Street Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

kstreetDe K-Street Jazzband is een jonge frisse twaalfkoppige jazzformatie die onvervalste New Orleans Jazz en Street Parade ten gehore brengt. Muziek die niet gemaakt is om te beluisteren maar om te beleven. Ritmes waar de voeten het niet stil bij kunnen houden en teksten die je na een minuut luidkeels mee kunt zingen.

Lees meer...

RedJackets Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

redjacketsDe Red Jackets Jazzband is in het najaar van 2009 opgericht in Bergen op Zoom en speelt uiteenlopende stijlen jazz. Van huis uit is het echter een onvervalst dixieland streetparade orkest. Het orkest wordt gevormd door leden van de voormalige MLC Jazzband en is uitgebreid met oud-leden van gerenommeerde jazzbands als Big Toms Lazy Jazzband en de Deaf Quartle Jazz Band. Met frisse moed dook de nieuwe band de repetieteruimte in om zich op te maken voor het nieuwe seizoen.

Lees meer...

Grand Parade! | BN DeStem Streetparade 2.0

Welkom in Bergen op Zoom, het New Orleans aan de Schelde! Al generaties lang is de jazzmuziek vertegenwoordigd in het fundament van de stad aan de Brabantse Wal. In de vorm van jazzpodia, jazzbandjes en het al 43-jaar oude jazzfestival is de kunstvorm jazz al decianna in Bergen op Zoom te vinden. Bij die geschiedenis horen zeker de straatorkesten.

Om een ode te brengen aan deze orkesten brengt Rabo JazzBoZ de BN De Stem Streetparade 2.0. Een parade door de winkelstraten van Bergen op Zoom.

Verzamel om 13.30 uur langs het parcours en laat uw zintuigen prikkelen. De hoofdrol ligt natuurlijk bij de zes straatorkesten die Bergen op Zoom rijk is. Daar omheen zal van alles te zien zijn aan dans, acrobatiek en grand marshalls.
De parade zal afgetrapt worden door professionele muzikanten. Laat u verrassen.

Lees meer...

Montis & Tettero | Jazztafette Special

tettero

Hammondfenomeen Frank Montis gaat hier los, samen met gitarist Folker Tetteroo, die alle kneepjes, licks en grooves van de soulmuziek volledig beheerst. Nooit samengespeeld, maar vanuit respect op afstand is het vertrouwen en enthousiasme in en voor deze samenwerking een keiharde garantie voor een geweldige performance. Naast de rollende en ronkende hammondriffs van Montis zal ook het stuwende ritmewerk van Roel van Sluijs tot menig hoogtepunt leiden.

Lees meer...

Grupo Descarga

grupo descarga

Grupo Descarga is een zes-koppige Latin-jazzband. Hun repertoire omvat een breed scala aan Zuid-Amerikaanse muziek, van Brazilië tot aan Cuba, gemengd met Europese en Amerikaanse jazzinvloeden. Met een uitgebreide ritmesectie aangevuld met trombone en saxofoon is het moeilijk stilzitten op de klanken van de muziek van Grupo Descarga.

Lees meer...

Maggie Monroe

maggie monroe

Maggie Monroe brengt jazz voor alle leeftijden naar de bibliotheek. Een interactieve voorstelling voor kinderen van ca 3-6 jaar en hun grote mensen. Jazzmuziek saai? Helemaal niet! De drie enthousiaste dames van a capella zanggroep Maggie Monroe komen naar de bibliotheek in Bergen op Zoom om aan iedereen te vertellen en te laten horen wat jazzmuziek is, en hoe leuk het is voor kinderen én voor volwassenen. 

 

Lees meer...

Vintage 5 & Manon

vintage 5

De band Vintage 5 bestaat sinds 1999, de huidige bezetting ontstond in 2008 door de komst van Manon. Hiermee kreeg de band gelijk een gezicht en kwam de nadruk nog meer te liggen op de interactie met het publiek. De toevoeging “met Manon” is dan ook niet voor niets. Naast de ervaren begeleiding van bas, drums, piano, sax en trompet weet Manon met haar warme stemgeluid en haar unieke presentatie het publiek moeiteloos te entertainen. 

Lees meer...

Mayday Jazzband speelt Jungle Book

junglebook

De Mayday Jazzband presenteert dit jaar Junglebook 2.0 voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar ook jongere of oudere kinderen én volwassenen zullen zich prima vermaken! Dit junglebook is geen boek met letters, maar vooral een verkleedkist en een muziekdoos.

Lees meer...

The Lighters Live: ‘’The Haircut Sessions’’

Tijdens het Jazzweekend spelen The Lighters live bij Mannuh Barbiers vanaf 15:00 uur! Met: nieuw materiaal, een te gekke EP voor maar 5 euro en de kans om geknipt en/of geschoren te worden op een plek naar keuze tijdens de show! 

 

Lees meer...

Original Victoria Band

original victoria bandThe Original Victoria Band: Opgericht in 1924 en thans het oudste nog bestaande classic jazzorkest ter wereld!

 

 

Lees meer...

Grootste JazzBorrel van Nederland!

jazzborrel

Maak je klaar voor de grootste Jazzborrel van Nederland! Midden op de Grote Markt zal op zaterdagmiddag van 16.00 tot 19.00uur een muzikale borrel plaatsvinden. Geniet van geweldige straatjazz een fantastische ambiance! De Ondernemers Grote Markt maken de borrel compleet met de juiste bittergarnituur! De grootste Jazzborrel van Nederland is een samenwerkingsverband tussen de Ondernemers Grote Markt en Rabo Jazzboz.

Lees meer...

PeMiDaTuRo

peter van aart

Peter van Aart nodig gelouterde professionals uit om naar Bergen op Zoom te komen voor zijn Latin Jazz Session.

 

 

Lees meer...

GetBrassed!

getbrassed GetBrassed! legt de nadruk op een gebalanceerd repertoire wat zowel bij een jong- als midlife crisis publiek in de smaak valt. Nummers worden geselecteerd op eigenschappen zoals dansbaar, ruw, bekend en hardcore brass.

Lees meer...

Dj Semmy Play it again!

dj semmy

Semmy Prinsen, is sinds 2011, ook actief als DJ ‘Play it again Sem’. Vanuit de liefde voor muziek en voor fietsen ontstaat het idee om als mobiele DJ op pad te gaan. Inmiddels rijden er drie bakfietsen rond en wordt hard gewerkt aan een concept met een Monark brombakfiets.

Lees meer...

Lucy Woodward

lucky woodward

Lucy Woodward haar jeugd was, zoals ze zelf beschrijft, vol “musiceren en creëren”. Als dochter van twee klassieke musici is ze opgegroeid in NYC bij haar moeder, terwijl ze de zomers doorbracht in Soest bij haar vader. Net klaar met school was ze al volop te bewonderen in kroegen waar ze jazz zong voor een fooi en met cover bands optrad. Ze schreef liedjes voor zichzelf en anderen en tekende bij Atlantic Records - een periode waarin ze een top 40 hit scoort met “Dumb Girls” en een top 5 wereldwijd behaalde met “(There’s Gotta Be) More to Life”, geschreven voor Stacie Orrico. 

Lees meer...

Andaluz

ruben van rompaey

Andaluz is de naam van een splinternieuw wereldmuziekproject met Bergse roots De groep brengt een bijzondere mix van Jazz, Flamenco en meeslepende oriëntaalse sferen, met hier en daar verrassende uitstapjes naar muziekgenres uit verre windstreken.

Lees meer...

Evil Empire Orchestra

evil empire orchestra

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. Het collectief bestaat uit de gepassioneerde frontvrouw Kimberly Dhondt (ook zangeres bij Hooverphonic) met haar rauwe soulstem en een zevenkoppige band die zorgt voor veel stootkracht en swingende grooves. De debuut EP is net uit via het Amsterdamse label Dox Records.

Lees meer...

Vibralph & Van Gorp

ralph adriaanse

Slagwerker Ralph Adriaansen (Vibralph, Hans Liberg) en trombonist Bart van Gorp (Metropole Orkest) hebben de handen ineen geslagen. Met aan de ene kant de vibrafoon en handpannen, en aan de andere kant de trombone, brengt ‘Vibralph & Van Gorp’ crossoverjazz. 

Lees meer...

Vintage 5 & Manon

vintage 5

De band Vintage 5 bestaat sinds 1999, de huidige bezetting ontstond in 2008 door de komst van Manon. Hiermee kreeg de band gelijk een gezicht en kwam de nadruk nog meer te liggen op de interactie met het publiek. De toevoeging “met Manon” is dan ook niet voor niets. Naast de ervaren begeleiding van bas, drums, piano, sax en trompet weet Manon met haar warme stemgeluid en haar unieke presentatie het publiek moeiteloos te entertainen. 

Lees meer...

Paul de Munnik

paul de munnick

Paul de Munnik keert terug naar de muzikale wortels van waaruit hij ooit begon. Blues, rock, pop, folk, chanson, het komt allemaal voorbij. Na zijn alom geprezen eerste album ‘Nieuw’ verschijnt in etappes de opvolger ‘Goed Jaar’, waarna de theatertour ‘Paul met Band’ gepland staat. Recent zijn de eerste liedjes uitgekomen waaronder de single “Beter Dan ‘Mijn Best’. Gewapend met deze nieuwe liedjes en zijn prachtige stem staat Paul de Munnik garant voor een indrukwekkende festivalshow.

Lees meer...

HIP!

hip

HIP! bestaat uit 9 Roosendaalse jongens tussen de 16 en 18, met een mix van jazz en funk, met leuke verassingen!

 

 

Lees meer...

Rhythm & Brass Session

rhythem brass

Eerste editie van maandelijkse zeer energetische sessies met top gastspelers begeleid door een ensemble met regionaal bekende en gewaardeerde muzikanten, spelen een muzikaal programma van hoge kwaliteit met sublieme arrangementen, variërend van American Songbook tot moderne muziek en meer…

Lees meer...

Candy Dulfer

candy dulfer

Door haar prettige Hollandse nuchterheid zou je het bijna vergeten, maar onze eigen Candy Dulfer is een wereldster. Ze verkocht 2,5 miljoen albums wereldwijd, speelt voor uitverkochte zalen in Europa, Amerika en Japan en werkte samen met onder anderen (diep ademhalen) Beyoncé, Prince, Aretha Franklin, Blondie, Maceo Parker, Dave Stewart en Van Morrison. In 2017 vulde ze drie Ziggo Domes met The Ladies of Soul, verscheen haar autobiografie Sax, Candy & Rock-‘n-Roll en bracht ze een nieuw album uit: Together. Verwacht een avond dampende en stampende disco, soul, dance, jazz en R&B!

Lees meer...

Dj Semmy Play it again!

dj semmy

Semmy Prinsen, is sinds 2011, ook actief als DJ ‘Play it again Sem’. Vanuit de liefde voor muziek en voor fietsen ontstaat het idee om als mobiele DJ op pad te gaan. Inmiddels rijden er drie bakfietsen rond en wordt hard gewerkt aan een concept met een Monark brombakfiets.

Lees meer...

JazzBoZ Afterparty

afterpartyOok dit jaar is er natuurlij kweer de afterparty bij De Moor. Het programma blijft nog even geheim...

 

 

Lees meer...

poster 2018

HOOFDSPONSOR