• 2018_zat_candy_dulfer
  • 2018_zat_lucky_woodward
  • 2018_zat_paul_de_munnik
  • 2018_zat_evil_empire_orchestra

Persi Swing Collective Bigband

persiswing

Persi Swing Collective is een enthousiaste en energieke bigband uit Steenbergen en staat bekend om haar afwisselende repertoire met dansbare en uitdagende arrangementen. Van swing tot funk en van latin tot soul!   

Lees meer...

Rue d'Anvers | BN DeStem Streetparade 2.0

ruedanversRue d’Anvers is een muzikale formatie van veertien personen uit Bergen op Zoom aangevoerd door een eigengereide Grand Marchal. Doelstelling is het publiek, maar met name ook zichzelf, te vermaken met oude stijl jazzmuziek. Soms wordt het oude stijl repertoire explosief afgewisseld met een spetterend Latin jazz nummer. 

Lees meer...

May Day Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

maydayDe May Day Jazzband maakt onvervalste straatjazz, in alle soorten en maten. Dat kan heel goed oude stijl zijn, maar net zo goed een May Day interpretatie van de muziek van Michael Jackson of Bruce Springsteen. Naar het voorbeeld van oude jazz-helden als Louis Armstrong tot de eigentijdse Rebirth Jazzband van New Orleans.
May Day maakt 'levende Jazz' met een gezonde dosis enthousiasme en humor: enterjazzment!

Lees meer...

OhnO! Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

ohnoEnthousiasme, een jonge frisse uitstraling, een afwisselend repertoire en interactie met het publiek: dit zijn typische kenmerken van de OhnO! Jazzband. Deze jazzband staat bij elk optreden garant voor een meeslepend spektakel, waarin diverse jazzstijlen de revue passeren. Hun opzwepende sound lokt u uit uw stoel en laat u dansen op straat, kortom één "OhnO" vertroffen jazzfeest!

Lees meer...

K-Street Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

kstreetDe K-Street Jazzband is een jonge frisse twaalfkoppige jazzformatie die onvervalste New Orleans Jazz en Street Parade ten gehore brengt. Muziek die niet gemaakt is om te beluisteren maar om te beleven. Ritmes waar de voeten het niet stil bij kunnen houden en teksten die je na een minuut luidkeels mee kunt zingen.

Lees meer...

RedJackets Jazzband | BN DeStem Streetparade 2.0

redjacketsDe Red Jackets Jazzband is in het najaar van 2009 opgericht in Bergen op Zoom en speelt uiteenlopende stijlen jazz. Van huis uit is het echter een onvervalst dixieland streetparade orkest. Het orkest wordt gevormd door leden van de voormalige MLC Jazzband en is uitgebreid met oud-leden van gerenommeerde jazzbands als Big Toms Lazy Jazzband en de Deaf Quartle Jazz Band. Met frisse moed dook de nieuwe band de repetieteruimte in om zich op te maken voor het nieuwe seizoen.

Lees meer...

Montis & Tettero | Jazztafette Special

tettero

Hammondfenomeen Frank Montis gaat hier los, samen met gitarist Folker Tetteroo, die alle kneepjes, licks en grooves van de soulmuziek volledig beheerst. Nooit samengespeeld, maar vanuit respect op afstand is het vertrouwen en enthousiasme in en voor deze samenwerking een keiharde garantie voor een geweldige performance. Naast de rollende en ronkende hammondriffs van Montis zal ook het stuwende ritmewerk van Roel van Sluijs tot menig hoogtepunt leiden.

Lees meer...

Grupo Descarga

grupo descarga

Grupo Descarga is een zes-koppige Latin-jazzband. Hun repertoire omvat een breed scala aan Zuid-Amerikaanse muziek, van Brazilië tot aan Cuba, gemengd met Europese en Amerikaanse jazzinvloeden. Met een uitgebreide ritmesectie aangevuld met trombone en saxofoon is het moeilijk stilzitten op de klanken van de muziek van Grupo Descarga.

Lees meer...

Maggie Monroe

maggie monroe

Maggie Monroe brengt jazz voor alle leeftijden naar de bibliotheek. Een interactieve voorstelling voor kinderen van ca 3-6 jaar en hun grote mensen. Jazzmuziek saai? Helemaal niet! De drie enthousiaste dames van a capella zanggroep Maggie Monroe komen naar de bibliotheek in Bergen op Zoom om aan iedereen te vertellen en te laten horen wat jazzmuziek is, en hoe leuk het is voor kinderen én voor volwassenen. 

 

Lees meer...

Original Victoria Band

original victoria bandThe Original Victoria Band: Opgericht in 1924 en thans het oudste nog bestaande classic jazzorkest ter wereld!

 

 

Lees meer...

GetBrassed!

getbrassed GetBrassed! legt de nadruk op een gebalanceerd repertoire wat zowel bij een jong- als midlife crisis publiek in de smaak valt. Nummers worden geselecteerd op eigenschappen zoals dansbaar, ruw, bekend en hardcore brass.

Lees meer...

Lucy Woodward

lucky woodward

Lucy Woodward is nog maar net klaar met school als ze in New York voor een schnabbel start met het zingen van jazzliedjes. Ze treedt op met coverbands en schrijft songs voor anderen. Het legendarische label Atlantic Records is onder de indruk van Woodward en brengt in 2003 haar debuut While You Can uit. Ze scoort een Top 40 hit met Dumb Girls en Stacie Orrico zingt haar liedje (There’s Gotta Be) More To Life de Top 5 in.

Lees meer...

Andaluz

ruben van rompaey

Buiten is het koud en grijs, maar in onze muzieksalon schijnt de zon! Laat u verwarmen door een bijzondere mix van Flamenco-sferen en meeslepende oriëntaalse ritmes, met hier en daar verrassende ritmes naar muziekgenres uit verre windstreken. Met Rutger van Rompaey, flamencogitaar en zang en Ruben van Rompaey, darbuka/oriëntaalse percussie en achtergrondzang.

Lees meer...

Evil Empire Orchestra

evil empire orchestra

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. Het collectief bestaat uit de gepassioneerde frontvrouw Kimberly Dhondt (ook zangeres bij Hooverphonic) met haar rauwe soulstem en een zevenkoppige band die zorgt voor veel stootkracht en swingende grooves. De debuut EP is net uit via het Amsterdamse label Dox Records.

Lees meer...

Vibralph & Van Gorp

ralph adriaanse

Slagwerker Ralph Adriaansen (Vibralph, Hans Liberg) en trombonist Bart van Gorp (Metropole Orkest) hebben de handen ineen geslagen. Met aan de ene kant de vibrafoon en handpannen, en aan de andere kant de trombone, brengt ‘Vibralph & Van Gorp’ crossoverjazz. 

Lees meer...

Paul de Munnik

paul de munnick

Paul de Munnik keert terug naar de muzikale wortels van waaruit hij ooit begon. Blues, rock, pop, folk, chanson, het komt allemaal voorbij. Na zijn alom geprezen eerste album ‘Nieuw’ verschijnt in etappes de opvolger ‘Goed Jaar’, waarna de theatertour ‘Paul met Band’ gepland staat. Recent zijn de eerste liedjes uitgekomen waaronder de single “Beter Dan ‘Mijn Best’. Gewapend met deze nieuwe liedjes en zijn prachtige stem staat Paul de Munnik garant voor een indrukwekkende festivalshow.

Lees meer...

Southern Pearl Jazzband

southern pearl jazzband

The Southern Pearl Jazz Band is een orkest dat bestaat uit jongelui uit de omgeving van Jazz-stad Breda, de ‘Parel van het Zuiden’. De leeftijd van de bezetting varieert tussen 17 en 28 jaar. Bijna alle muzikanten zijn tevens medewerker aan het Breda Jazz Festival. En velen hebben de muziek met de paplepel ingegoten gekregen: het zijn zonen en dochters van bekende Bredase muzikanten en worden ook door hen begeleid. ‘The Southern Pearl Jazz Band’ is gestart in 2013, toen nog onder de naam ‘Jazz Juniors’, en heeft inmiddels een heel aantal optredens verzorgd in Breda.

Lees meer...

Candy Dulfer

candy dulfer

Door haar prettige Hollandse nuchterheid zou je het bijna vergeten, maar onze eigen Candy Dulfer is een wereldster. Ze verkocht 2,5 miljoen albums wereldwijd, speelt voor uitverkochte zalen in Europa, Amerika en Japan en werkte samen met onder anderen (diep ademhalen) Beyoncé, Prince, Aretha Franklin, Blondie, Maceo Parker, Dave Stewart en Van Morrison. In 2017 vulde ze drie Ziggo Domes met The Ladies of Soul, verscheen haar autobiografie Sax, Candy & Rock-‘n-Roll en bracht ze een nieuw album uit: Together. Verwacht een avond dampende en stampende disco, soul, dance, jazz en R&B!

Lees meer...

JazzBoZ Afterparty

afterpartyOok dit jaar is er natuurlij kweer de afterparty bij De Moor. Het programma blijft nog even geheim...

Lees meer...

poster 2018

HOOFDSPONSOR