Valvetronic Brassband

valvetronicbrassband

Valvetronic Brassband is een nieuwe festival brassband uit Amsterdam. Hun nummers zijn gebaseerd en geinspireerd door EDM en Hiphop muziek: keihard dansen op muziek die wordt uitgevoerd door drums en heel veel blazers. Een snoeiharde en energieke show, waarbij er zonder uitzondering gedanst en gesprongen wordt.

Valvetronic Brassband op North Sea Round Town. Gregor Sperzel op trombone.
Oprichters Lourens van der Zwaag en Kris Kraanen, de twee trompettisten van de band zijn al jaren fan en bevriend met Gallowstreet. Hun enthousiasme voor brassband muziek leidde tot de oprichting van Valvetronic en het bij elkaar verzamelen van een hele groep bevlogen en net zo enthousiaste musici van het Amsterdamse en Rotterdamse conservatorium. Meteen vanaf het begin was het doel duidelijk: dansbare muziek maken, gebaseerd op hedendaagse elektronische muziek. De ventielen van een trompet, de ‘valves’, en de voorkeur voor deze muziekstijl leidden uiteindelijk tot de naam van de band.

{youtube}yz8lLZYvTcY{/yutube}

Website: www.facebook.com/pg/Valvetronicbrassband

Valvetronic Brassband in de kleine zaal van Paradiso Amsterdam tijdens Honk! Harry Chronis op trombone.
Het grootste deel van de nummers is door de bandleden zelf geschreven. Catchy riffjes wisselen af met logge hiphop beats en knetterend sectiewerk. De jazz achtergrond van de meeste jongens in de band zorgt voor zeer muzikale en spetterende solo’s. Alles wordt in een dikke show gegoten waarbij de jongens springend, lachend en dansend het hele podium benutten (of zelfs stukken tussen het publiek...!). Alles voor entertainment van het publiek! Bewijs van deze show elementen zijn op YouTube te vinden, maar natuurlijk is een show live bijwonen het allerleukste.
Het eerste optreden van Valvetronic was in februari 2018 en vond plaats in Paradiso. Om de lat meteen maar hoog te leggen, kon de band beginnen in de kleine zaal van de Amsterdamse poptempel op het festival Honk! dat werd georganiseerd door Gallowstreet. De podia’s werden datzelfde jaar niet kleiner: de Parade op Jazz in Duketown, het openluchttheater in het Vondelpark, het hoofdpodium of Delft Jazz, Madnes Festial op Ameland, So What’s Next Festival in Eindhoven en door heel Rotterdam tijdens North Sea Roundtown.

Valvetronic Brassband tijdens North Sea Round Town in Rotterdam.
Valvetronic Brassband
Trompet: Lourens van der Zwaag, Bart van der List en Kris Kraanen

Trombone: Gregor Sperzel, Nathan Surquin en Harry Chronis
Alt sax: Santiago von Sternis
Tenor sax: Paul Van de Calseijde
Bariton sax: Aviv Noam

Soesafoon: Yavin Groenewegen
Drums: Said Vroon
Percussie: Annick Sickinghe

poster2019

HOOFDSPONSOR