• 2018_zon_varekamp
  • 2018_zon_baer_traa
  • 2018_zon_tricia_evy

Kerkviering | Varekamp, Joy Wielkens & Rue d'Anvers

varekampMichael Varekamp begon met het spelen van trompet toen hij tien jaar was. Zijn liefde voor jazz werd pas echt geboren toen hij op twaalfjarige leeftijd een album van Louis Armstrong vond in de platenkast van zijn vader. In 1997 studeert bij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hierna toert hij met bands als Fra Fra Sounds en The Dutch Swing College Band door onder andere Australië, Zuid-Afrika, Cuba en natuurlijk Europa. Na enkele jaren wilde Michael niet meer alleen als 'sideman' spelen en zette hij eigen projecten op. De afgelopen jaren heeft hij veel succes gehad met zijn producties Miles! en Louis!

Lees meer...

Volkan danst jazz

volkan tasdan

Al drie jaar laat hij met zijn dansleerlingen dans moves zien tijdens JazzBoZ en ook dit jaar gaan ze dat doen! Wat zullen ze deze keer voor spectaculaire presentatie vertonen op het Gouvernementsplein?

Lees meer...

Bill Bounders Orchestra

Dankzij zijn visie op repertoire en interpretatie, heeft het orkest de laatste jaren sterk aan kwaliteit gewonnen. Doelstelling is het publiek, maar met name ook hen zelf, te vermaken met de meerdere stijlen muziek. Van James Brown tot Santana, van Aretha Franklin tot Duke Ellington. 

Lees meer...

Société Poubelle d’Or

chubbylouisDat Société Poubelle d’Or zijn bestaansrecht als orkest inmiddels heeft bewezen blijkt wel uit de respectabele leeftijd: deze band uit Bergen op Zoom opgericht in 1984 vertolkt al jaren muziek uit vervlogen tijden vanaf de jaren ’30 tot en met ’60 en vindt hiervoor nog steeds een breed publiek.

Lees meer...

Let's Be Frank! met gast Vincent Houdijk | Jazztafette Special

letsbefrank

Bergs jazzformatie Let's Be Frank! olv Fred de Ron brengt pareltjes uit het oudere, veelal onbekende repertoire van Frank Sinatra. Ballads, Swing en Standards, maar dan anders. Zeer bijzondere gast is hierbij vibrafonist Vincent Houdijk, een van de meest veelbelovende jazzmusici van Nederland. Met duizelingwekkende snelheid en muzikaliteit raast deze virtuoos over de metalen toetsen van dit bijzondere instrument. De formatie bestaat verder uit Fred de Ron op tenorsax en microfoon, de altijd swingende en goed geluimde Peter Kanters op gitaar, Hans van der Corput op Contrabas, en Roel van Sluijs op slagwerk.

Lees meer...

Volkan danst jazz

volkan tasdan

Al drie jaar laat hij met zijn dansleerlingen dans moves zien tijdens JazzBoZ en ook dit jaar gaan ze dat doen! Wat zullen ze deze keer voor spectaculaire presentatie vertonen op het Gouvernementsplein?

Lees meer...

Improvisatietheater Kids - Go! Impro

go impro

Improvisatietheater geeft kinderen de kans om op een speelse manier vaardigheden te leren waar zij veel aan hebben. Zo leren ze sociale vaardigheden zoals samen werken en rekening houden met een ander. Ze werken aan hun communicatieve vaardigheden, bouwen zelfvertrouwen op en leren creatief om te gaan met problemen. En dat allemaal terwijl zij bezig zijn met spelen en plezier maken! Deuren open om 14:15.

Lees meer...

Tricia Evy

tricia evy

Een rijzende ster in de Franse vocale jazzscene. Tricia Evy groeide op in Guadeloupe. Toen Evy in 2006 in Frankrijk aankwam, ontdekte zij jazz en werd ze verliefd op zijn legendes: Ella, Billie, Louis Armstrong, Stan Getz en Mel Torme. Haar eerste album, 'Beginning', werd uitgebracht in 2010.

Lees meer...

BoZ Jazz Award 2018 | Talent Stage

bja

Welcome to the second edition of the Boz Jazz Awards (BJA). The BJA is presented to you by the Stichting Bergse Jazz Evenementen (SBJE). SBJE is responsible for organizing Rabo Jazzboz. Rabo Jazzboz is a Jazz Festival located in Bergen op Zoom.

For more information about Rabo Jazzboz see: www.jazzboz.nl

More Information

Valley Sound Big Band

valleysoundDe Valley Sound Big Band houdt van muzikale uitdagingen en staat onder leiding van dirigent Peter Bogers. Het orkest treedt tot vijftien keer per jaar op. Eerder trad ze op met grote koren, jazzorkesten en zelfs een heuse rock & rollband. Het orkest wordt met spetterende zang versterkt.

Lees meer...

Familieconcert Frank Groothof | Tovenaarsleerling

frank groothof

‘O, dus we gaan iets improviseren?
Ja.
Nou, begin dan maar.
Nee, jij moet beginnen.
Wat moet ik dan spelen?
Sla maar een toon aan.
Ja, maar welke toon dan?
Weet ik veel, je lievelingstoon.
Maar ze zijn me allemaal even lief.
Nou, dan sla je ze toch allemaal aan…‘
En zo, met een enorme herrie, begint: DE TOVENAARSLEERLING

Lees meer...

Baer Traa

baer traa

Baer Traa maakt door songwriters als James Taylor en Van Morrison en soulsingers als Bill Withers en Marvin Gaye geïnspireerde soulfolk. Hij brengt zijn muziek met een rauwe rand waarbij zijn achtergrond als jazzzanger goed te horen is. In 2011 werd hij de jongste winnaar ooit van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en na een lange muzikale zoektocht nam hij in april zijn debuut-ep op die later dit jaar zal verschijnen.

Lees meer...

poster 2018

HOOFDSPONSOR