• 2018_zon_varekamp
  • 2018_zon_baer_traa
  • 2018_zon_tricia_evy

Kerkviering | Varekamp, Joy Wielkens & Rue d'Anvers

varekampMichael Varekamp begon met het spelen van trompet toen hij tien jaar was. Zijn liefde voor jazz werd pas echt geboren toen hij op twaalfjarige leeftijd een album van Louis Armstrong vond in de platenkast van zijn vader. In 1997 studeert bij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hierna toert hij met bands als Fra Fra Sounds en The Dutch Swing College Band door onder andere Australië, Zuid-Afrika, Cuba en natuurlijk Europa. Na enkele jaren wilde Michael niet meer alleen als 'sideman' spelen en zette hij eigen projecten op. De afgelopen jaren heeft hij veel succes gehad met zijn producties Miles! en Louis!

Lees meer...

House of Marqeez

volkan tasdan

Al drie jaar zijn de  dansleerlingen van House of Marqeez actief tijdens Rabo JazzBoZ en ook dit jaar zijn ze dat! Wat zullen ze deze keer voor spectaculaire presentatie vertonen op het Gouvernementsplein?

Lees meer...

Ivo Stuivenberg

ivo stuivenberg

Ivo Stuivenberg is een top-pianist, zanger en entertainer. Maar nog veel meer dan dat. In zijn eentje vormt hij een complete band. Ivo zingt o.a. in het Nederlands, Engels, Frans en Italiaans, is zeer veelzijdig, heeft een enorm repertoire en laat de meest uiteenlopende stijlen de revue passeren. Voor elk wat wils. Van sfeervolle achtergrond muziek en mooie luisterliedjes tot dans- en knalnummers, met alles wat daar tussen in zit.

Lees meer...

Bill Bounders Orchestra

bill boundersBill Bounders Orchestra (BBO) bouwt voort op de rijke jazztraditie in Bergen op Zoom. De naam is een eerbetoon aan de fameuze Bill Bounders Big Band, die onder leiding van Willem Boenders in de jaren zeventig van de vorige eeuw toonaangevend was voor de hele regio. BBO brengt een breed scala van traditionele swing nummers van Ellington, Miller, Basie en vele andere grootheden. 

Lees meer...

Blue Flamingo

blue flamingo

DJ Blue Flamingo, alias Ziya Ertekin, heeft een geweldige collectie 78 toeren platen die hij draait op een ouderwetse bakelieten pick-up. Vanuit thuisbasis Rotterdam reist hij over de hele wereld en verzamelt unieke pareltjes. 

Lees meer...

Het Muziekatelier

muziekatelier

Ontdek alles over muziek. Maak muziekinstrumentjes, volg een leuke workshop en knutsel mee.

 

 

Lees meer...

Let's Be Frank! met gast Vincent Houdijk | Jazztafette Special

letsbefrank

Bergs jazzformatie Let's Be Frank! olv Fred de Ron brengt pareltjes uit het oudere, veelal onbekende repertoire van Frank Sinatra. Ballads, Swing en Standards, maar dan anders. Zeer bijzondere gast is hierbij vibrafonist Vincent Houdijk, een van de meest veelbelovende jazzmusici van Nederland. Met duizelingwekkende snelheid en muzikaliteit raast deze virtuoos over de metalen toetsen van dit bijzondere instrument. De formatie bestaat verder uit Fred de Ron op tenorsax en microfoon, de altijd swingende en goed geluimde Peter Kanters op gitaar, Hans van der Corput op Contrabas, en Roel van Sluijs op slagwerk.

Lees meer...

Jaydee Brassband

jaydee brassband

Het succes van de achtkoppige Nederlandse JayDee Brassband strekt tot ver buiten de landsgrenzen. Opgericht door trompetvrienden Joep Habraken (uit Valkenswaard) en Daan Bogers, mengt de band traditionele New Orléans-muziek met funky jazzklanken.

Lees meer...

Société Poubelle d’Or

chubbylouisDat Société Poubelle d’Or zijn bestaansrecht als orkest inmiddels heeft bewezen blijkt wel uit de respectabele leeftijd: deze band uit Bergen op Zoom opgericht in 1984 vertolkt al jaren muziek uit vervlogen tijden vanaf de jaren ’30 tot en met ’60 en vindt hiervoor nog steeds een breed publiek.

Lees meer...

Reeds & Rhythm

reedsrythmReeds & Rhythm, een oude stijl New Orleans jazzband in kleine bezetting. Ze zijn ook al enkele jaren een vaste waarde op JazzBoZ.

 

Lees meer...

House of Marqeez

volkan tasdan

Al drie jaar zijn de  dansleerlingen van House of Marqeez actief tijdens Rabo JazzBoZ en ook dit jaar zijn ze dat! Wat zullen ze deze keer voor spectaculaire presentatie vertonen in de Franse Tuin?

Lees meer...

Di Fuse

Fusion verwijst naar een samensmelten van stijlen en Di Fuse versmelt jazz en rock met groot enthousiasme. Deze vijf muzikanten uit Midden-Brabant hebben stuk voor stuk hun sporen verdiend in beide stijlen en halen overduidelijk immens plezier uit het samen spelen. In de studio of op het podium, dit kwintet is altijd in voor een lekkere groove en swingende, soms scheurende soli. Di Fuse neemt het publiek mee op een reis door de geschiedenis van de jazz fusion. Zij spelen bekende en minder bekende stukken van hun helden, altijd voorzien van een eigen touch. Laat u meevoeren langs Jaco Pastorius, Dave Weckl, John Scofield, Mike Stern, Chris Potter, Billy Cobham, Wayne Shorter en vele anderen.

Lees meer...

Tricia Evy

tricia evy

Een rijzende ster in de Franse vocale jazzscene. Tricia Evy groeide op in Guadeloupe. Toen Evy in 2006 in Frankrijk aankwam, ontdekte zij jazz en werd ze verliefd op zijn legendes: Ella, Billie, Louis Armstrong, Stan Getz en Mel Torme. Haar eerste album, 'Beginning', werd uitgebracht in 2010.

Lees meer...

Valley Sound Big Band

valleysoundDe Valley Sound Big Band houdt van muzikale uitdagingen en staat onder leiding van dirigent Peter Bogers. Het orkest treedt tot vijftien keer per jaar op. Eerder trad ze op met grote koren, jazzorkesten en zelfs een heuse rock & rollband. Het orkest wordt met spetterende zang versterkt.

Lees meer...

Jumbo's Jazz Hof | Frank Groothof - Tovenaarsleerling

frank groothof

‘O, dus we gaan iets improviseren?
Ja.
Nou, begin dan maar.
Nee, jij moet beginnen.
Wat moet ik dan spelen?
Sla maar een toon aan.
Ja, maar welke toon dan?
Weet ik veel, je lievelingstoon.
Maar ze zijn me allemaal even lief.
Nou, dan sla je ze toch allemaal aan…‘
En zo, met een enorme herrie, begint: DE TOVENAARSLEERLING

Lees meer...

Baer Traa

baer traa

Baer Traa maakt door songwriters als James Taylor en Van Morrison en soulsingers als Bill Withers en Marvin Gaye geïnspireerde soulfolk. Hij brengt zijn muziek met een rauwe rand waarbij zijn achtergrond als jazzzanger goed te horen is. In 2011 werd hij de jongste winnaar ooit van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en na een lange muzikale zoektocht nam hij in april zijn debuut-ep op die later dit jaar zal verschijnen.

Lees meer...

Ruben Hein

ruben hein

Ruben Hein speelt in een kleine setting een intieme set met onder andere muziek van zijn laatste plaat Groundwork Rising. Met slechts 2 gitaren, piano en zang belooft dit een prachtig concert te worden!

Lees meer...

poster 2018

HOOFDSPONSOR